top of page
Kotiin.png

Smooth it! Bar

– energiaa ja hyvää oloa!

menu

Ravintoneuvoja Julia Kanerva-Haroma on laatinut erityisesti MS-tautia sairastavan arkeen sopivia, energiaa, hyvää oloa ja suoliston hyvinvointia lisääviä smoothie-ohjeita. Smoothiet sopivat aamupalalle, välipalalle, jälkiruuaksi, iltapalalle – ihan koska vaan! – nautittavaksi!

 

Smoothie on erinomainen ja ravitseva kokonaisuus täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, ja sopii koostumukseltaan myös nielemisvaikeuksista kärsiville.

Smoothiet voi tehdä ”sheikkerillä” tai monitoimikoneella, mutta myös tehokas sauvasekoitin toimii käyttötarkoitukseen hyvin. Nesteen määrällä voit säädellä smoothien paksuutta itsellesi sopivaksi. Huomaathan, että mitä sakeampi smoothie, sen helpompi niellä!

Smoothien nesteeksi sopivat muun muassa vesi, luonnonjugurtti, maito, kookosvesi, mehu tai piimä. Oikeastaan mikä tahansa nestemäinen käy tarkoitukseen.

Vinkki: Mikäli smoothie nautitaan välipalaksi tai aamiaiseksi sellaisenaan, kannattaa siihen nesteeksi käyttää jugurttia ja lisätä sekaan esimerkiksi kauraleseitä tai -ryynejä – näin smoothiesta tulee ruokaisampi ja ravintorikkaampi.

Energiaa kuin kupista kahvia. Uskomattoman terveellinen ja tulehdusta elimistössä vähentävä smoothie sopii jokaiseen päivään! 

Menu

Smooth it! Bar

menu

5 lehteä lehtikaalia

1 sitruunan mehu


1 iso omena

(poista tikut ja siemenet)


n. 2cm tuoretta inkivääriä (kuori ja pilko)

 

minttua
 

n. 120 ml raikasta vettä

Nauti aamulla, välipalaksi, niin kuin tykkäät. Suosittelen kerran päivässä <3

 Vihreä Energia 

2,5 dl manteli- tai kauramaitoa

1–2 dl mustikkaa tai puolukkaa


1–2 rkl kauralesettä

Sekoita ainekset keskenään sheikkerillä tai sauvasekoittimella. Nauti vaikka päivittäin!

Marjainen Energiapommi

bottom of page